Declaració pública de principis i intencions de MUCE

La Comunitat Educativa de les Terres de l’Ebre som una plataforma de claustres, AMPAs, pares, mares i sindicats d’ensenyament (CC.OO, UGT i USTEC•STEs fins ara, i potser més sindicats properament) que cada vegada veiem més clar la necessitat d’anar tots units per aturar les polítiques de retallades, la LEC i la LOMCE.

MUCE

Pensem que no podem conformar-nos amb un dia de vaga cada cert temps si realment volem pressionar les administracions educatives i que cal buscar altres vies de protesta mantingudes en el temps. Sabem que moltes escoles i AMPES ja fa temps que us mobilitzeu i que hi ha més plataformes i assemblees al territori, per això pensem que cal buscar un lloc de trobada on puguem intercanviar experiències, punts de vista i sobretot consensuar mesures que, aplicades a tot el territori, animin a les escoles a prendre iniciatives valentes.A més, pensem que els principals afectats per aquestes lleis i aquestes retallades no són els mestres, sinó que són els xiquets/es i les seues famílies i per això creiem quecal apropar-nos als pares, explicar-los el que està passant i implicar-los en la defensa de l’escola pública i l’escola catalana.

SOS ensenyamentUs animem a organitzar-vos al vostre municipi amb mestres i pares de les vostres escoles, crear plataformes locals i aportar les vostres propostes a les assemblees que s’organitzen. Aquestes plataformes ja existeixen a altres zones del país, i és evident que ara és l’hora de les Terres de l’Ebre. És interessant que en cada escola i en cada AMPA hi hagi, com a mínim, un petit grup de pares i mestres, que facin arribar les propostes de la plataforma a la resta de membres de la seua comunitat educativa (claustres, pares, estudiants dels IES…).

Per això és important que vingueu a les assemblees i estiguem en contacte. D’aquesta manera aconseguirem que molts mestres i pares indignats, i  una mica resignats, troben un camí per participar i canviar les coses. De vegades pensem que algú ens solucionarà els problemes (sindicats, partits polítics, altres companys…) i no ens adonem que la solució passa per nosaltres mateixos. Si em mobilitzo al meu centre, i molts centres es mobilitzen plegats, aconseguirem “una marea groga”wpid-foto-2-somescola-14-juny.png.png capaç d’influir en la resta de la societat i en la classe política. La manifestació del passat 24 d’octubre a Tortosa ens ha demostrat que si ens organitzem podem tenir molt de ressò. El nostre correu electrònic és muce.ebre@gmail.com.

Ens podeu enviar un correu dient-nos si sou mestre o pare/mare i de quina escola o institut sou i rebreu informació de les reunions que fem.

“Per fer-nos grans, us necessitem a tots!”

Aquest és el manifest d’adhesió al MUCE que serveix per a mostrar el teu rebuig a la LOMCE, la LEC i a les retallades en l’ensenyament. Adhereix-ti.

icono PDF

 

manifest.PDF (Arxiu descarregable)

 

Anuncis

Els comentaris estan tancats.