Manifestació de SOM ESCOLA a Barcelona. 14 de juny de 2014

somescola

“Per un país de tots, decidim escola catalana”

El passat dissabte 14 de juny 100.000 persones vingudes de tots els cantons de Catalunya, de les illes balears i el País Valencià es van juntar a Barcelona per dir prou a les agressions que està patint la llengua catalana en els diferents territoris i manifestar el seu rebuig a la Llei Wert, la LOMQE.

image

Imatge de somescola.cat

Al País valencià es deixen milers d’alumnes sense escolarització en valencià,  a les illes balears s’aplica el famós decret de trilingüisme del govern Bauzà i a Catalunya  una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) permet  que a partir del 2 de juny es pugui imposar una quota lingüística del 25% en castellà a les aules catalanes si un sol alumne ho demana.
Per si no hi hagués prou  s’imposa la LOMQE, una llei recentralitzadora, que deixa el català com a llengua de segona categoria i centralitza els continguts que fins ara decidien les comunitats autònomes. El model d’escola catalana, model d’èxit i d’integració social durant 30 anys és atacat directament pels interessos polítics del govern del PP.

SOMESCOLA, una coordinadora de 43 entitats cíviques i educatives d’arreu de Catalunya, i tot el suport popular mostrat als carrers de Barcelona vam denunciar aquesta situació i vam reclamar a la consellera d’ensenyament, Irene Rigau, que doni instruccions clares i precises als centres educatius de tot Catalunya que els permeti  defensar els seus projectes educatius i lingüístics de cohesió social, davant la imminent aplicació de la LOMQE.

Des de les terres de l’Ebre, es va organitzar una autobús per participar a la manifestació i membres del MUCE també hi vam anar.

bus terresebre mani SOMESCOLA 14J

image

Imatge de somescola.cat

L’ambient de la diada va ser excel·lent: grups de música popular, batucades, gegants i capgrossos, famílies amb els seus fills…
Un país cridant ben alt per la seua dignitat i no disposat a deixar-se xafar.
Però també vam ser molts els que vam anar a la manifestació amb samarretes grogues per recordar-li a la consellera Rigau, que el model d’escola catalana també es defensa no retallant la despesa educativa, ni afavorint l’escola concertada, ni retallant la democràcia participativa als centres. També al nostre territori es van fer petits actes en favor de l’escola catalana, com la foto de la comunitat educativa de l’escola Ferreries.

Per tot això des del MUCE de les terres de l’Ebre diem:
CONSELLERA RIGAU: DECLARI’S INSUBMISSA A LA LOMQE,
RETIRI EL DESPLEGAMENT DE LA LEC,
ATURI LES RETALLADES A L’ENSENYAMENT!!!

Manifest “Decidim escola catalana”

One response to “Manifestació de SOM ESCOLA a Barcelona. 14 de juny de 2014

  1. Nosaltres també ens vam revindicar a la festa de fin de curs de la nostra escola Ferreries per una escola pública, catalana i sense retallades !! No a la LOMCE ni a la LEC!! http://ampaescolaferreries.blogspot.com.es/2014/06/som-escola.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s