Mesures de desobediència a la LOMQE

Guia que ha editat el sindicat STE-PV amb mesures de desobediència a la LOMQE.

icono PDF

 

guia.PDF (Arxiu descarregable)

 

En la jornada sobre la LOMQE organitzada per STEPV el 12 de gener de 2013 a Gandia, el Sindicat es va comprometre a elaborar una sèrie de propostes per a evitar l’aplicació de la LOMQE en els centres educatius, una vegada s’aprovara en les Corts espanyoles. El 10 de desembre de 2013 el BOE publicava la LOMQE i el 30 del mateix mes en començava l’aplicació. Complim, doncs, el compromís adquirit de facilitar una guia al conjunt de la comunitat educativa per mirar de minimitzar l’aplicació de la llei.
El PP ha aprovat en solitari la LOMQE, després de vora dos anys de mobilitzacions de la comunitat educativa en contra d’aquesta llei, amb dues vagues generals en educació incloses. Molts són els motius per a oposar-s’hi: augmenta l’escletxa social de l’alumnat, empitjora les condicions laborals del professorat, buida de capacitat de decisió els consells escolars de centre, converteix les direccions en gerents d’empresa, arracona les llengües pròpies, fomenta la religió, segrega l’alumnat per sexes i capacitats, incorpora revàlides que anul·len els projectes educatius dels centres, etc.
Aquesta guia pretén ser un document obert, una proposta de treball per a ser discutida en els claustres, assemblees de professorat, equips directius, associacions d’estudiants, AMPE i consells escolar. Un document viu i dinàmic, que es pot enriquir amb les aportacions de tots aquests estaments de la comunitat educativa, perquè entre tots i totes busquem la manera d’evitar els greus perjuís que tindrà aquesta llei en el sistema educatiu. Per tant, us animem a discutir-la, debatre-la i a fer-nos arribar les vostres propostes, esmenes i suggeriments perquè els hi incorporem.
En aquesta guia trobareu una bateria de propostes agrupades per temes, amb mesures perquè les duguen a terme els diferents estaments de la comunitat educativa. S’indica l’article corresponent de la LOMQE i se’n copia el contingut. També s’indica l’estament responsable de la mesura, una breu justificació d’aquesta i les conseqüències legals que pot tindre.
Les mesures només fan referència al nou articulat de la LOMQE, no als articles que s’han respectat de la LOE.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s